Rollenklasse C

Ga naar beneden

Rollenklasse C

Bericht van Niels op wo 12 okt 2011, 19:48

Rollen waarvan we denken dat ze compleet zinloos zijn en niets toevoegen worden hier geplaatst. We raden ten strengste af ze te gebruiken, sinds ze het spel grondig kunnen verstoren.

Goede rollen:
Medium
Spoiler:
Medium leeft => Er vallen doden => Doden worden bekend gemaakt
Medium dood => Er vallen doden => Doden worden NIET bekend gemaakt

Medium 2.0
Spoiler:
Medium DIGIVOLVE TO MEDIUM 2.0! Als het Medium 2.0 nog leeft, wordt elke dag de rol van de doden bekend gemaakt. Is het medium 2.0 dood word dit een dag uitgesteld.

Nar
Spoiler:
De Nar is een gewone burger, op een feit na. Hij kan eenmalig een spelletje met de wolven spelen. Zo kan hij zorgen dat het weerwolvenslachtoffer willekeurig gebeurt, waardoor de wolven die avond misschien zichzelf wel opeten. Om zijn 'spelletje' te activeren stuurt hij een pm naar de host. De wolven hebben niks door tot er die avond een verhaal verschijnt met misschien een dode niet tot hun wens...

Tijdreiziger
Spoiler:
De tijdreiziger is een persoon die 1 keer in het hele spel een dode terug kan halen. Maar als deze gave gebruikt wordt, gaat de tijdreiziger zelf dood.

Rechercheur
Spoiler:
Een burger met een goed gevoel voor wolven. Hij mag 1 keer in het hele spel vragen hoeveel wolven er nog in het spel zitten (als Medium dood is). Dit kan als hij een PM naar de host stuurt. Hij mag dit niet openbaar bekend maken!

Rechter
Spoiler:
Deze Rechter mag één keer in het spel bepalen of de Lynch doorgaat ja of nee. Aan het begin van het spel zegt hij via een PM aan de host welke Lynchdag hij teniet wilt doen.

Wijze
Spoiler:
De Wijze kan zelf niets met zijn rol, maar geeft wel informatie. Als hij dood is wordt deze informatie niet meer verteld.
Zolang de Wijze in leven is zal bekend worden gemaakt:
- Wat (dus de rol, geen naam) de ziener en dorpsgek zien.
- Wanneer (dus niet wat hij te horen kreeg) de rechercheur zijn eigenschap gebruikt.
- Of (dus niet wie) de fluitspeler mensen befluit.

Waarzegster
Spoiler:
De waarzegster mag 1 keer in de game een quote opsturen naar de spelleider en te vragen of dit klopt. Antwoord is ja of nee.

Undercover Burger
Spoiler:
De Undercover burger mag dan bij de burgers horen, hij word door de Ziener, de dorpsgek en het medium gezien als een weerwolf. Het voordeel van de Undercover burger is dat hij de host elke dag een PM mag sturen waarin hij de namen van 2 levende deelnemers in het spel noemt, en vraagt of 1 van deze 2 Undercover weerwolf is. Als de host nee terugPM't, kan de Undercover burger het volgende dag weer proberen. Als de host antwoord met ja, deze is het, dan kan de host dat volgende dag aan iedereen in het spel vertellen via het topic.
Zie ook: Undercover Weerwolf.

Verliefde Burger
Spoiler:
De Verliefde Burger en de Verliefde Weerwolf zijn aan elkaar verbonden en houden van elkaar. Door de oorlog tussen de twee groepen kunnen ze niet samen zijn. Daarom proberen ze samen hun eigen teams te verraden en samen als enige over te blijven. Ze mogen met elkaar overleggen Als dit lukt wint het koppel het spel. In tegenstelling tot de eerdere koppels kunnen deze twee wel zonder elkaar leven; als er ééntje sterft zal de ander gewoon in een normale weerwolf/burger veranderen. Niet te gebruiken met het Koppel.
Zie ook: Verliefde Weerwolf

Plakbandzwaaier
Spoiler:
De plakbandzwaaier mag elke avond naar de Burgemeester een PM sturen om iemand plakband op z’n mond te doen. Deze mag dan niks zeggen de volgende dag en mag alleen een post doen met een stem. De zwaaier mag niet 2x achter elkaar dezelfde persoon doen. Wel zeggen resulteert in een warn én je lynchstem telt niet mee. Pas dus op voor je wat zegt! Kijk dus altijd eerst in je PMbox.

Anonieme Popster
Spoiler:
Deze popster kan niet zonder een goede vriend. Helaas wil ze dat niemand achter haar identiteit komt. Ondanks dat wil ze een vriend, die natuurlijk ook bevriend wil worden, want het is een popster, toch? Aan het begin van het spel wordt via random.org welke burger haar beste vriend wordt. De Popster & haar beste vriend mogen ten alle tijde met elkaar overleggen via pm.

LET OP!
- Als de Popster geluncht wordt, zal de wolf die mij de lunch-pm stuurde na 1 dag overlijden aan een SOA.
- Als de Popster overlijdt, op welke manier dan ook, zal de vriend uit verdriet ook sterven.
- Als de vriend overlijdt, op welke manier dan ook, zal de Popster op zoek gaan naar een nieuwe Vriend. Zodra de samenvatting is gepost zal de host een PM sturen naar de Popster & haar nieuwe Vriend (via random.org zal één van de burgers worden aangeduid om deze rol te vervullen).

Zieke Burger / Virusburger
Spoiler:
Als de zieke burger word opgegeten worden de wolven ziek en zal er de komende nacht geen lunch zijn. De nacht daarna zijn de wolven weer beter en kunnen ze weer gaan lunchen. Als de zieke burger gelyncht word zullen alle mensen die op de zieke burger hebben gestemd de volgende dag GEEN stem uit kunnen brengen omdat ze ziek zijn. Hetzelfde geld voor de beul. Voor de heks geld dit niet: deze vermoord de zieke burger namelijk indirect!

Saboteur
Spoiler:
De Saboteur kan niet gelyncht worden. Zijn rol wordt wel openbaar bekend gemaakt als ie normaal gezien werd gelyncht!

Ooggetuige
Spoiler:
De Ooggetuige ziet op een zelfgekozen nacht de moord, en kan daarom 1 weerwolf met zekerheid aanwijzen. Ook als het slachtoffer gerevived wordt door Heks B ziet hij de moord. NOTA: Deze rol kwam voor in de oergames, toen 1 Weerwolf de PM stuurde en daardoor de moordenaar was. Met de huidige games is deze rol onmogelijk, tenzij er een systeem komt dat een wolf de dader is.
Zie ook: Gemaskerde Weerwolf.

Neutrale rollen:
Hacker
Spoiler:
De Hacker kan eenmalig de rollen van 3 personen veranderen. Deze personen blijven dan gewoon goed/slecht maar krijgen dan mogelijk speciale krachten. Bijvoorbeeld een weerwolfmedium of een zienerliegbeest, als er een burger of weerwolf wordt gekozen dan blijven deze gewoon hun rol, er kunnen dus alleen speciale krachten worden gewijzigd. Je behoudt dus je oude rol en krijgt er nog eentje bij zeg maar! Hij doet dit allemaal door een PM naar mij te sturen met wie hij wilt veranderen. Random.org zal bepalen wie met wie verandert wordt.
Als hacker moet je ook gewoon stemmen in het topic! Een van de personen die de Hacker MOET veranderen, is zichzelf. De Hacker kan niet winnen.

Dief
Spoiler:
Tijdens de verdeling van de rollen worden er twee extra burgers aan toegevoegd. Dat wil dus zeggen dat er 2 rollen meer te verdelen zijn dan er spelers zijn. De persoon die de rol van de dief krijgt toegeschreven mag tijdens de eerste nacht kiezen welke rol hij aanneemt.

LET OP!
- De dief mag niemand laten weten dat hij aan het begin van het spel de rol "dief" kreeg aangewezen.
- De dief MOET een rol overnemen tijdens de eerste nacht.

Zombie
Spoiler:
De Zombie is een ondood persoon die, nadat hij kwam te overlijden aan een zeldzame ziekte, niet meer om het lot van Wakkerdam geeft. Een Zombie hunkert alleen naar breinen. Eenmaal in het spel (nadat minimaal 2 dagen voorbij zijn gegaan) mag de Zombie een persoon aanvallen. De Zombie kan dit maar 1x omdat hij daarna vol zit. Deze actie komt na alle andere acties van die nacht, dus als zijn slachtoffer al lynch, lunch of slachtoffer van een andere kracht is komt de Zombie in een leeg huis aan. In dat geval doet de aanval van de Zombie niks en kan hij de volgende dag weer aanvallen. Als de Zombie een wolf aanvalt zal deze de Zombie vermoorden. Als de Zombie een goedje aanvalt zal deze ook in een zombie veranderen en al zijn oude krachten verliezen. Deze nieuwe Zombie mag daarna na 2 dagen ook zijn zombie kracht gebruiken. Zombies mogen via PM overleggen.

Slechte rollen:
Undercover Weerwolf
Spoiler:
De Undercover weerwolf word door de Ziener, de dorpsgek en het medium gezien als normaal burger. De Undercover weerwolf kan ook op zichzelf nog op een nacht een extra weerwolvenmoord plegen. Alleen de Undercover Burger en de ooggetuige kunnen hem zien als Undercover weerwolf.
Zie ook: Undercover Burger.

Verliefde Weerwolf
Spoiler:
De Verliefde Burger en de Verliefde Weerwolf zijn aan elkaar verbonden en houden van elkaar. Door de oorlog tussen de twee groepen kunnen ze niet samen zijn. Daarom proberen ze samen hun eigen teams te verraden en samen als enige over te blijven. Ze mogen met elkaar overleggen Als dit lukt wint het koppel het spel. In tegenstelling tot de eerdere koppels kunnen deze twee wel zonder elkaar leven; als er ééntje sterft zal de ander gewoon in een normale weerwolf/burger veranderen.

Gemaskerde Weerwolf
Spoiler:
De gemaskerde weerwolf mag een keer de moord afschermen, zodat de ooggetuige niet ziet wie de moord pleegt, maar wel wie er vermoordt word. De ooggetuige mag deze rol dan niet weer opnieuw gebruiken. NOTA: Sinds de Ooggetuige niet meer gebruikt kan worden, is ook deze rol zinloos.
Zie ook: Ooggetuige.

Rol is semi-gebanned en kan alleen met toestemming worden gebruikt
Rol is volledig gebanned en kan niet worden gebruikt, dit wegens risico's of kansen die het spel omslagen
avatar
Niels
Alpha Wolf

Aantal berichten : 937
Registratiedatum : 23-02-11
Leeftijd : 23
Woonplaats : Niet daar

Profiel bekijken http://wakkerdamngamer.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum