Rollenklasse B

Ga naar beneden

Rollenklasse B

Bericht van Niels op wo 12 okt 2011, 19:48

In dit topic staan de rollen die niet de fundamenten van een game maken, maar elk op hun eigen manier belangrijk zijn. De rollen zijn zowat in elke game aanwezig in combinatie met klasse A. De rollen zijn bewezen goed te gebruiken.

Goede rollen:
Dorpsgek
Spoiler:
Zoals de naam impliceert, is deze figuur nogal apart. Hij heeft, net zoals de ziener, de gave om de rol van iemand te zien en hij kan er zelfs van drie mensen de rollen in een keer opvragen. Helaas is hij nogal warrig en krijgt hij ze in willekeurige volgorde teruggestuurd. De dorpsgek mag dit maar een X aantal keer in het hele spel doen.

Oud Vrouwtje
Spoiler:
Het Oude Vrouwtje mag elke nacht iemands ontbijt vergiftigen, waardoor deze een ernstige ziekte krijgt. Deze kan dan niet stemmen bij de volgende lynch. Je mag niet 2x achter elkaar dezelfde persoon doen. Het Oude Vrouwtje geeft dit door via PM!

Priester
Spoiler:
De priester heeft een echt flesje heiligwater. Als hij dit op een weerwolf gooit, zal deze wolf sterven. De ketterse weerwolf overleeft het drankje van de priester. Als de priester zijn drankje gebruikt, zal openbaar bekend worden gemaakt of het drankje succes had, maar niet of het de priester of de ketterse weerwolf was.
Zie ook: Ketterse Weerwolf.

Zondebok
Spoiler:
Het is triest, maar als er in Wakkerdam iets mis gaat, moet iemand daar onterecht voor boeten.
Als het stemmen van de dorpsbewoners met een gelijke stand eindigt, wordt de zondebok geëlimineerd (in plaats van de betrokken karakter). Het is zijn eigen verantwoordelijkheid om deze tragische situatie te voorkomen. Als de zondebok wordt uitgeschakeld, mag hij eenmalig bepalen wie de volgende dag mag stemmen en wie niet.

Bink
Spoiler:
De bink is een sterke speler. Als de bink om wat voor reden dan ook vermoord in een nacht sterft hij niet die nacht, maar de volgende nacht. Als de bink bijvoorbeeld geluncht word zeg ik dat er geen lunch is die nacht. Hetzelfde geld voor de lynch; hij weet zijn belagers van zich af te houden maar sterft de volgende dag aan zijn verwondingen De volgende dag/nacht vallen er dan misschien wel twee doden (bink + weerwolfslachtoffer/lynchslachtoffer!).

Beschermengel / Genezer
Spoiler:
De beschermengel is een engel die elke nacht iemand mag beschermen tegen de lunch van de wolven. Wordt deze persoon geluncht is er dus geen slachtoffer van de wolven die nacht. De beschermengel mag niet 2x achterelkaar dezelfde persoon beschermen.

Leerlingziener
Spoiler:
De leerlingziener is een ziener in opleiding. Als de ziener dood is, wordt deze ziener en kan hetzelfde als de normale ziener, met een beperking: deze kan om de twee nachten een rol opvragen, omdat het nog een leerling is. Als de ziener dood is mag deze niet die nacht maar de volgende nacht pas een rol opvragen!

Leerlingheks
Spoiler:
Hetzelfde als Heks A, alleen heeft de leerlingheks maar een drankje om te gebruiken, ofwel 'Leven' ofwel 'Dood'. De leerlingheks weet niet wie de heks is, en dat weet de heks ook niet van de leerlingheks.

Slet
Spoiler:
De Slet slaapt elke nacht bij iemand anders en is dus niet thuis als de wolven komen om haar te lunchen. Als de wolven bij haar minnaar aan komen gaan ze allebei dood. De Slet moet eerst alle deelnemers afgaan voor ze iemand voor de 2e keer mag bezoeken. Als ze een wolf bezoekt, is die een nacht in liefde gehuld zodat ze overleeft.

Neutrale rollen:
Grafdelver (+ lijk)
Spoiler:
Deze persoon vecht voor zichzelf en is dus niet goed of slecht. Hij mag op een dag vanaf dag 2 het lunchslachtoffer (wie dat is wordt niet bekend gemaakt) in leven houden. Dat is dan het lijk. Als óf alle wolven óf de grafdelver dood zijn/is, mag het lijk gaan lunchen. Dit mag in overleg met de grafdelver als deze nog leeft. Het lijk kan niet geluncht worden door de wolven. Als hij gekoppeld is, moet zijn geliefde blijven leven om te winnen. Dan wint hij zowel als delver en als koppel.

Mythomaan
Spoiler:
De mythomaan mag in de 2e nacht de identiteit van één iemand opvragen via PM: is dit een weerwolf dan veranderd de mythomaan in een gewone weerwolf, dus sluit zich aan bij de slechte bende. Als de mythomaan een ziener ziet veranderd deze in een ziener. Bij iemand anders veranderd deze in een gewone burger...

Rol Y
Spoiler:
Rol Y is een volledig nieuwe rol. De speler verzint zelf een rol die niemand kent en die dus in het spel zit zonder dat iemand weet wat ie doet. Wees voorbereid op verassingen, want het kan makkelijk zijn dat Bert plots doodvalt!

Slechte rollen:
Liegbeest
Spoiler:
Een erg gemene wolf. Een X aantal keer in het spel kan hij zijn stem naar de host sturen, terwijl hij gewoon in het topic stemt. De stem is het topic is ongeldig, maar dat weet de rest niet!

Conversiewolf
Spoiler:
Dit is een oude wolf, die in de loop der jaren de kracht heeft gekregen om een van zijn vijanden om te zetten naar een vriend. Welke rol de nieuwe wolf ook had, in zijn nieuwe leven is hij een normale wolf. De Conversiewolf kan deze kracht eenmalig gebruiken vanaf dag X (meestal dag 3).

Ketterse Weerwolf
Spoiler:
De Ketterse Weerwolf heeft net als de priester een flesje heiligwater, alleen werkt dit niet. Niemand zal sterven! De actie is ook overdag dus iedereen zal zien dat jij een priester of wolf bent, pas hier dus mee op. Je kan je heiligwater gebruiken op een wolf, zodat iedereen denkt dat dit een normale burger is, maar als de burgers er dan achter komen dat jij de ketter was... Gebruik dit dus tactisch! De ketterse weerwolf weet gewoon wie de andere wolven zijn en mag vertellen aan hun dat hij de ketter is.
Zie ook: Priester.

Offer Wolf
Spoiler:
De Offer Wolf kan, als hij bij een dorpsstemming dood lijkt te gaan, door zijn eigen nep-heiligwater op te drinken zelfmoord plegen. Daardoor wordt degene met de op-een-na-meeste stemmen gelynchet, wat heel goed een niet-weerwolf kan zijn. Het is eigenlijk zo dat dit maar heel weinig gebruikt zal kunnen worden, maar het zou kunnen.

Wolfshond
Spoiler:
Een wolf die erg geliefd is bij zijn medewolven. Zo erg zelfs, dat als hij sterft, de wolven zo verdrietig zijn dat er geen lunchslachtoffer is die avond.

Alpha Wolf
Spoiler:
De Alpha Wolf is de dominante wolf in de groep. Als hij sterft, (op wat voor manier dan ook) mag hij een willekeurige speler naar keuze met zich meenemen in het graf. Deze keuze moet hij de eerste dag bij de spelleider aangeven. Eenmaal doorgegeven kan de Alpha Wolf niet meer van keuze veranderen. Hij is de jager onder de wolven.

Rol is semi-gebanned en kan alleen met toestemming worden gebruikt
Rol is volledig gebanned en kan niet worden gebruikt, dit wegens risico's of kansen die het spel omslagen
avatar
Niels
Alpha Wolf

Aantal berichten : 937
Registratiedatum : 23-02-11
Leeftijd : 23
Woonplaats : Niet daar

Profiel bekijken http://wakkerdamngamer.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum