Rollenklasse A

Ga naar beneden

Rollenklasse A

Bericht van Niels op wo 12 okt 2011, 19:49

In dit topic staan alle rollen die een host normaal gezien zal gebruiken in zijn game om deze een succes te maken. Dit zijn standaardrollen die ingeburgerd zijn, en altijd het spel interessanter maken. Nota: Deze rollen zijn zeker niet altijd bruikbaar, maar meestal vlot inpasbaar en rollen die al bewezen hebben wat toe te voegen.

Goede rollen:
Burger
Spoiler:
De normale burger. Deze personen bezitten geen speciale kracht en moeten via hun verstand achterhalen wie de wolven zijn. Ze stemmen elke dag en moeten via de Lynchronde de wolven proberen te lynchen.

Ziener
Spoiler:
De ziener kan elke nacht een naam naar de host PM'en, deze vertelt dan de rol van de naam die de ziener stuurde. Als de ziener de Weerhamster ziet sterft deze. De ziener krijgt de rol pas te horen na de wolven hebben toegeslagen.

OF

Ziener X
Spoiler:
Deze ziener kan elke dag een naam naar de host sturen. De host zal de identiteit (bv. 'goed') terugsturen van deze persoon. Ziet de ziener X de weerhamster, sterft de hamster. De ziener X zal de alle soorten Heksen foutief als 'Slecht' zien. De ziener X krijgt de identiteit pas nadat de wolven hebben toegeslagen.

Heks A
Spoiler:
De meest gebruikte heks. Deze heks heeft 2 drankjes. We noemen ze 'Leven' en 'Dood'. Volgens de volgorde van de acties kan de heks als het zijn/haar beurt is een van deze drankjes gebruiken. Als 'Leven' gebruikt wordt, zorgt de heks ervoor dat 1 dood persoon levens wordt gemaakt (Weerhamster mag niet). Bij 'Dood' dient de heks iemand een drankje toe dat vergiftigd is. De persoon die het drankje drinkt zal sterven. Beide drankjes kunnen slechts 1 keer gebruikt worden.

OF

Heks B
Spoiler:
Een andere soort heks. Ook deze bezit de 2 drankjes 'Leven' en 'Dood'. Maar deze heks krijgt elke dag een PM van de host met de dode door de wolven. De heks kan dan uit verschillende opties kiezen. Beide drankjes kunnen maar 1 keer gebruikt worden.
1. Het slachtoffer in leven houden; er valt die nacht geen slachtoffer van wolven.
2. Een andere dode te leven wekken: er is die nacht een dode door de weerwolven en een levende.
3. Het doodsdrankje op iemand gebruiken: er is die nacht een dode door de weerwolf en een dode door een heks! 2 doden dus.

Jager
Spoiler:
Als jager hoef je niet te vrezen voor de dood. Hij heeft altijd een geweer bij zich en als hij dood gaat stuurt de jager de host een PM wie hij mee wil nemen in zijn graf. Deze persoon zal direct een kogel in zijn kop krijgen en sterven.

Beul
Spoiler:
Mag één keer iemand vermoorden door de host een pm te sturen. Daarna wordt openbaar bekend wie de beul is.

OF

Terrorist
Spoiler:
De Terrorist kan eenmaal een zelfmoordaanslag plegen op iemand. Hij gaat dan zelf dood en de persoon waarop de aanslag op is gepleegd ook. Is deze persoon een burger zijn de burgers in rouw en is de volgende dag geen lynch. Is deze persoon een wolf dan zijn de wolven in rouw en is er geen lunch. De Terrorist wordt door de Ziener gezien als gewone Burger.

Cupido
Spoiler:
Cupido is eigenlijk een gewone burger, maar moet aan het begin van het spel twee namen naar de host PM'en. Deze twee mensen worden dan aan elkaar gekoppeld. Zie ook: Het Koppel.

Weerhamster
Spoiler:
De Weerhamster was een burger tot hij werd gebeten door een Wolf. Sindsdien heeft ie een tijd aan een oplossing gewerkt voor wolven te verslaan. Zijn experiment testte ie op zichzelf en sindsdien kunnen de wolven hem niet deren. Echter had het ook een nadeel. Hoewel de ziener hem nog steeds ziet als burger (dat is ie ook), zal hij door de blik van de ziener sterven. Niemand weet waarom.

Socius Amicus / Socii Animi
Spoiler:
De Socii Animi zijn zielsverwanten, zij zijn de enigen die elkaars rollen vanaf het begin van het spel al kennen. De Socii Animi mogen overleggen via PM. Voor de rest zijn het gewone burgers.

Neutrale rollen:
Fluitspeler
Spoiler:
Deze persoon heeft in de loop der eeuwen vele bijnamen gekregen, zoals het eenmansorkest en de flierefluiter. Hij is een verbitterde burger, die jaren geleden uit de stad is verbannen. In een klein stadje, genaamd Hamelen, heeft hij van een meesterfluitspeler de kunst van het befluiten geleerd. Hij zint nu op wraak. Vermomd als een burger is hij de stad weer binnengedrongen met als doel alle inwoners van het dorp te befluiten. Hij kan elke dag 2 mensen befluiten en stuurt dit mij per PM. De personen die befloten zijn krijgen te horen dat ze befloten zijn en wie er verder al befloten zijn. Hij kan zowel winnen als fluitspeler als koppel tegelijk.

Slechte rollen:
Weerwolf
Spoiler:
De standaard vijand in ieder spel, de vervloekte weerwolven. Ze vormen een team met andere slechten (Vb. Viruswolf) en kunnen overleggen via elkaar omdat ze elkaar kennen. Elke nacht mogen ze een PM sturen naar de host om een speler te lunchen. Deze speler is dood en uit het spel. Uitzonderingen zijn mogelijk (Weerhamster, Grafdelver).

Viruswolf
Spoiler:
Eigenlijk een heel gewone weerwolf. Op een feit na. Deze wolf heeft in zijn leven zoveel stinkende mensen opgegeten dat als ie zou sterven iedereen in het dorp ziek zou zijn van de stank en zo niet kunnen stemmen (Geen Lynch). Sinds weerwolven deze stank kunnen verdragen gaat de lunch wel gewoon door.

Medusawolf
Spoiler:
De Medusawolf is een gewone wolf met één speciale kracht. Wanneer de medusawolf door de ziener wordt gezien, zal de ziener direct sterven.

Welp
Spoiler:
Een kleine weerwolf die na een paar dagen zou uitgroeien tot een gewone wolf. Echter weet deze welp niet wie de andere wolven zijn tot ie volwassen is! De wolven weten ook niet wie hun Welp is! Zolang de welp nog welp is, mag ie elke nacht iemand doden, ALS hij de rol goed raadt! Raadt hij echter verkeerd, dan mislukt de lunch en wordt bekend gemaakt dat hij een welp is! Na de 4e (mogelijkheid tot) lunch van de wolven wordt de Welp volwassen.

Overig:
Burgemeester
Spoiler:
In het begin van het spel wordt een burgemeester gekozen in de eerste stemronde. Iedereen mag zijn stem uitbrengen en degene met de meeste stemmen wordt de burgemeester. Dit is een extra rol, hij houdt zijn originele rol. Bij een gelijkspel aan stemmen bepaald de burgemeester wie sterft. Als de burgemeester zelf sterft, mag hij iemand aanduiden wie de nieuwe leider wordt.

EXTRA mogelijkheid: Banhammer
Als de huidige burgemeester na 1 dag nog niet dood is, dan mag hij 1 keer de banhammer gebruiken. Dit doet hij door de host te PM'en dat hij de banhammer op bijvoorbeeld klaas gebruikt. De host zal dit dan in het topic vermelden. Degene die gebanhammerd is kan, zolang de burgemeester die hem heeft gebanhammerd niet sterft, niet stemmen in de dorpsstemming. Activiteiten via PM of iets anders gaat wel gewoon door. Zodra de huidige burgemeester sterft wordt de Banhammervloek opgeheven en kan de volgende burgemeester de banhammer gebruiken (zolang hij maar 1 dag heeft geregeerd).

Als iemand in een koppel wordt gebanhammerd dan kan de andere kant van het koppel ook niet stemmen! Dus als Klaas, die is gebanhammerd, door Cupido is gekoppeld aan An, dan kan An ook niet stemmen totdat de huidige burgemeester sterft

Als er 10 of minder spelers over zijn mag de Banhammer niet meer worden gebruikt!

Het Koppel
Spoiler:
(Zie ook Cupido) Het koppel wordt in het begin van het spel door Cupido bepaald. Dit zijn 2 mensen in het spel die elke rol kunnen hebben (Bv. een Weerwolf en een Ziener). Het koppel mag overleggen via PM, en als ze als laatste overblijven met niemand anders over, wint het koppel. Als een van de leden van het koppel sterft, sterft de andere automatisch uit liefdesverdriet. De leden van het koppel mogen niet op elkaar stemmen. Het Koppel kan niet tot leven gebracht worden door de Heks, wegens groot liefdesverdriet als de partner niet aan zijn/haar zijde is.

Andere mogelijkheid: Het Wolvenkoppel
Ook wolven hebben gevoelens, voor elkaar dan. Het wolvenkoppel volgt ongeveer dezelfde voorwaarden als het koppel dat gevormd wordt door Cupido. Het wolvenkoppel wordt samengesteld door 2 van de wolven, die nog niet gekoppeld zijn, te koppelen via random.org
Als de ene wolf omkomt, sterft de ander direct uit liefdesverdriet. Deze 2 wolven mogen niet op elkaar stemmen.


Rol X
Spoiler:
Een rol die door de host zelf wordt ingevuld. Dit is een extra rol die een speler krijgt en meestal niet te machtig is. De rol is meestal gloednieuw en kan na de game desnoods een echte rol worden. Als die persoon sterft, wordt er vermeld dat die persoon rol X bezat.

Rol is semi-gebanned en kan alleen met toestemming worden gebruikt
Rol is volledig gebanned en kan niet worden gebruikt, dit wegens risico's of kansen die het spel omslagen
avatar
Niels
Alpha Wolf

Aantal berichten : 937
Registratiedatum : 23-02-11
Leeftijd : 23
Woonplaats : Niet daar

Profiel bekijken http://wakkerdamngamer.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum