Gatenmoord

Ga naar beneden

Gatenmoord

Bericht van Jobro op ma 18 apr 2011, 18:22

Het was een ongewone moord. Hoofdinspecteur Harry had nog nooit zoiets gezien. Voor hem lag een man op bed, de lakens nog over hem heen. Als je het nog lakens kon noemen... Er zat een groot gat in het laken en als je iets voorover boog zag je een diep gapend gat uit het lichaam van de man. Als je nog verder keek zag je de vloer... De witte lakens zaten helemaal onder het bloed. Op de grond liep een straaltje maagsap naar de deur van de kamer, gevolgd door een enorme rivier van bloed. Volgens de agenten beneden lekte het bloed op de tafel via het plafond.

Harry stond ontzagwekkend naar het lijk te kijken toen Boris binnenkwam. Boris was een waar genie en meestal het hart van de onopgeloste klusjes. Met allemaal trucjes met zijn forensische opleiding kon hij heel wat sporen vinden. Boris zag Harry kijken en klopte hem op z'n schouder. "Kom Harry, het is maar bloed!" Harry gaf een kleine knik en draaide zich om. Hij liep uit de kamer, wetend dat Boris niet gestoord wou worden. Harry werpte nog een blik over z'n schouder en zag Boris voorover buigen en slikken. Dat had hij Boris nog nooit zien doen; slikken bij een lijk.

Harry startte zijn auto en reed naar zijn werk. Heel even dacht hij dat hij gevolgd werd maar dat was zijn verbeelding. De auto was bloedrood geweest, even rood als de plas bloed onder het bed van de dode man.

Eenmaal aangekomen op het bureau moest hij hard zuchtten. Door het dorp was al snel het nieuwtje verspreid dat de nieuwe man vermoord was. De pers stond al op hem te wachten. Hij werd bestookt met vragen maar liet niets los. Harry wachtte op het bureau tot de telefoon ging.

Om zestien minuten over vier ging de telefoon. Boris had de vreemde gewoonte altijd exact twee uur na het starten van zijn onderzoek te bellen. Harry nam op. "En?" vroeg hij. "Je wilt het niet geloven" zei Boris. Harry fronste zijn wenkbrauwen en zette zich schrap voor wat komen ging. "Ik heb helemaal geen enkel spoor gevonden..." zei Boris met licht trillende stem. "Je hebt WAT?" schreeuwde Harry. Iedereen van het bureau keek verstoord zijn kant op. "Ik meen het. Wat is deze gast secuur te werk gegaan. Hij heeft NIKS achter gelaten. Ik heb wel één klein dingetje gevonden, maar ik weet niet of het relevant is". "Wat dan?" vroeg Harry. " Een stukje laken, gevonden op de gang die naar de kamer leid. En dat de man eerst een slagaderlijke bloeding heeft opgelopen en dat hij toen pas door de lakens heeft geprikt met het moordwapen. Tenminste, dat zei de lijkschouwer." "Oh..." zei Harry. "Kom je zo? Ze gaan een reconstructie maken." "Oke, maar hoe willen ze dat doen zonder enige sporen?" vroeg Harry. "Ik denk dat ze kijken hoe de moordenaar binnen is gekomen en wat hij heeft uitgespookt. Wat het meest voor de hand ligt. Misschien vinden we nog wat. Twee uur is kort hoor!" zei Boris. "Ik kom eraan!" zei Harry.

Er reed een bloedrode Renault achter Harry. Hij moest even slikken maar gelukkig nam de auto een andere afslag. Op de plaats delict was het ondertussen erg druk geworden, niet alleen door agenten maar ook door burgers. Harry kroop onder het politielint door en liep het huis in. De reconstructie was al begonnen. Boris was de moordenaar. Harry had geen zin hier naar te kijken en ging naar de kamer van het lijk. Hij keek naar de lakens en naar de ongelooflijke hoeveelheid bloed. Harry begon rond te lopen in de kamer, deed handschoenen aan en opende alle kastjes. Op een plank vond hij een bloedspetter - deze kast was dus open geweest toen de moord begon. Net toen hij de laatste kast open wou doen riep Boris: "Hé Harry, we gaan even wat eten, we komen zo terug. Wil je nog mee?" Harry had geen honger dus hij zei "Nee Boris, ik blijf hier nog even zoeken naar andere sporen" "Die vind je toch niet!" grinnikte Boris. Harry dacht er precies zo over, maar het kon geen kwaad om alles nog een keer te bekijken.

Het was stil in het huis, maar buiten klonk allemaal geroezemoes. De politie buiten zal het wel moeilijk hebben met het tegenhouden van de mensen, dacht Harry. Hij keek van de laatste kast naar de lakens. De laatste kast had hij nog niet geopend maar zijn aandacht werd getrokken door iets op de lakens. Hij liep er heen en hij zag een bloedvlek op de laken. Dit heeft wel verdacht veel weg van een halve A, dacht Harry. Tot zijn grote verbijstering dacht hij eens goed na over wat Boris gezegd had; eerst een dodelijke slagaderlijke bloeding en toen pas het gat in z'n buik? Zou het laken verscheurd zijn om..? Harry maakte het laken weer recht, zoals het eerst had gelegen. Hij zag een aantal letters verschijnen. Versuft ging hij door. Hij zou Boris eens een lesje leren met z'n betweterige gedrag! Hij kon nu complete woorden onderscheiden en Harry voelde zich trots. Nog even en het laken lag weer in elkaar - net als een puzzel...

Krrr.... Harry schrok op. Hij was helemaal vergeten dat er ook nog andere dingen om hem heen gebeurden. Misschien was Boris allang weer terug! Hoe laat was het eigenlijk? Krr....KrrrRRRR! Met een luide BONK vloog de laatste ongeopende kast open. Harry schrok zich rot en besefte zich dat hij met de rug naar de kast toe stond. Hij tuurde over zijn schouder en zag daar een persoon staan. Met een grijns keek hij Harry aan. Was dit de... moordenaar? Harry voelde naar zijn pistool. De man grinnikte. "Zo stom ben ik nou ook weer niet" zei hij. De man had het geweer al op Harry gericht. "Gooi je pistool" zei de man. Harry veroerde zich niet. "Wil je het zo spelen?" zei de man. Uit het niets maakte hij een snelle armbeweging en Harry voelde een snijende pijn in zijn arm. Een straaltje bloed sijpelde op de grond. Hij keek naar beneden. Een enorme nagel zat in zijn hand vast. De man grinnikte. "Hij is van mij" zei hij. De man opende zijn hand en Harry zag er nog meer nagels. Weer die snelle beweging. Weer een pijn. Harry's ogen begonnen te tollen en hij voelde zich heel raar. "Okeee houd op!" zei Harry en gooide zijn pistool. De man legde de pistolen weg en drukte op iets in de kast. Er ging een stukje hout open waar een tellertje tevoorschijn kwam. 60....59....58.... Wat had dat te betekenen? "Geniet van je laatste seconden leven" zei de man. Hij gooide tegelijkertijd weer wat. Harry wou schreeuwen maar hij merkte dat het geen nut had. Zijn stembanden waren geraakt door de naald en het enige wat eruit kwam was een slappe kreun. "Denk trouwens niet dat die nagel veel DNA bevat. Het enige DNA is dat van... jou." Harry schrok. Probeerde deze man hem er nou in te luizen? Dat kan toch niet? De seconden tikten weg en toen er een 10 op de teller stond gebeurde het. De man schoot met enorme snelheid en kracht naar voren, greep zijn nek en gooide hem op het bed. Het bed kraakte en krakte doormidden. Toen begon hij aan de arm van Harry te trekken met immense kracht. Harry kon wel schreeuwen en hij hoorde iets kraken... iets scheuren... iets... iets... IeaaaAAARGGH! Galmde het door zijn hoofd. Het laatste wat hij zag was een wegvliegende arm, een 5 op de teller en de man die met zijn arm in zijn buik ramde. Met deze pijn ging Harry de dood in... Zijn geest verliet zijn lichaam en langzaam steeg hij op. Hij wou iedereen nog waarschuwen voor de man; deze liep de kast in en de teller kwam op 0. De deur ging dicht en... Harry kwam door het dak van het huis en hij ging steeds sneller omhoog. Zijn oogleden werden zwaar. De man kwam hem bekend voor... Zijn ogen vielen dicht. De laatste gedachte van Harry's geest was de tekst op het bed...

To be continued...

_________________
Ook chatten met leden op het forum en andere leuke tips horen? Of hulp over het spel vragen? Dat kan nu! Het is heel simpel.
1. Ga naar www.lightirc.com/start
2. Typ in de balk: /join #weerwolvenchat (letterlijk overnemen, met de slash aan het begin en het hekje voor weerwolvenchat!)
3. Als er iemand online is helpt die je daar verder!

Voor meer informatie kan je ook hier terecht:
http://wakkerdamngamer.actieforum.com/t66-irc-van-weerwolven

Jobro

Aantal berichten : 74
Registratiedatum : 11-04-11

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum