Regels WvW

Ga naar beneden

Regels WvW

Bericht van Mitch op do 24 feb 2011, 22:03

Doel van het spel
- Elke dag wordt er gestemd, de Burgers proberen zo de Wolven en Neutrale spelers weg te stemmen, de Wolven en Neutrale spelers proberen onopgemerkt mee te spelen.
- De Burgers winnen wanneer ze alle Wolven en Neutrale spelers weten uit te schakelen.
- De Wolven winnen wanneer ze alle Burgers en Neutrale spelers weten uit te schakelen. De Wolven weten elkaar's rol en mogen overleggen. De Wolven mogen elke nacht 1 speler kiezen. Deze speler zal verwijderd worden uit het spel tenzij anders beschreven. Deze actie noemen we de "Lunch".
- De Neutrale spelers winnen wanneer ze alle Burgers, Wolven en mogelijke andere Neutrale spelers weten uit te uitschakelen.

Stemmen
- Elke dag wordt er in het vet gestemd voor een tijd die aangegeven wordt door de host.
- Standaard gaat de persoon met de meeste stemmen dood aan het einde van de dag. Deze actie noemen we de "Lynch".
- De eerste dag in het spel wordt er voor een "Burgemeester" gestemd. Niemand sterft op deze dag.
- Wanneer iemand na het afgesproken tijdstip stemt, is deze stem ongeldig. Als de host de stemmen toestaat (en ze de uitslag niet veranderen), kunnen ze alsnog worden meegeteld. Maar vertrouw hier niet op.
- Niet stemmen staat gelijk aan een stem op jezelf, buiten bij de burgemeesterkiezing.
- Eens gestemd, blijft gestemd. Het aanpassen van een stem is verboden. Hier staan straffen op.
- Wanneer iemand zijn post bewerkt en er staat/stond een stem in, dan is deze stem ongeldig en mag de persoon die ronde niet meer stemmen. Een post mag alleen worden aangepast als het de laatste post in het topic is, om dubbelposten te voorkomen. Houd er rekening mee dat iemand in de tijd dat jij edit, een nieuw bericht kan posten. Dit doe je dus op eigen risico!

Het topic
- Je mag je rol niet verraden zolang je leeft.
- Je mag de rol van anderen niet verraden, zowel als je leeft als je dood bent.
- Alleen in het topic mag worden overlegd tenzij anders aangegeven in je rol.
- Bij twijfel heeft de host gelijk. Als de host niet in staat is de twijfel op te lossen, mag de commissie haar mening geven.
- Het is verboden om na je dood in het spel inhoudelijke informatie te vertellen in het topic. 1 afscheidspost volstaat en voor de rest ben je stil. Uitzonderingen hierop zijn posts na het spel officieel gedaan is en posts die je plaatst die mogen van de host. Posts plaatsen om inactieve spelers te vervangen, zijn toegestaan.

Host
- De commissie bepaalt de hostlijst. Iedereen is vrij om de commissie een PM te sturen met de vraag of ze mogen hosten.
- De Host is vrij in zijn keuze welke rollen hij/zij wil gebruiken, echter zal de commissie haar mening geven. Het is verstandig om aan deze mening aandacht te schenken, maar niet verplicht.
- De Host moet onpartijdig zijn.
- De Host verdeelt de rollen op een willekeurige wijze. Een voorbeeld is "www.random.org".
- De Host mag zelf bepalen welke tijden hij aanhoudt.
- Host alleen als je weet dat je genoeg tijd hebt.
- Wanneer de Host niet zeker is over iets, vraagt deze het eerst aan de commissie. Het is het beste om een commissielid te kiezen dat niet (meer) meedoet.
- Als de game gedaan is, moet de host alle rollen openbaar bekendmaken. Zodat er zeker niet wordt vals gespeeld en om eerlijkheid te garanderen.
- Zonder Host is er geen spel, heb dus respect voor de host als het een keertje niet helemaal goed gaat!

Commissie
- De commissie is het orgaan achter het verloop van de spellen.
- De commissie bepaalt wie er mag hosten en wat voor game er wordt gehost. Als iemand wil hosten, moet dit per PM gemeld worden. De aanvraag zal dan verder worden behandeld.
- Veteranenedities worden georganiseerd door de commissie. De commissie bepaalt na aanmelden wie mee mag doen in deze edities.
- Wanneer er oneinigheid is in het spel, zal de commissie proberen tot een besluit te komen, vaak via overleg met de host.
- Kritiek op de commissie is altijd mogelijk. Contact zoeken is mogelijk via PM of het aparte WvW-forum.
- De leden van de commissie zijn 626b, Nmaster, Pokéman en Taragon.

Waarschuwingen en sancties
- In een spel niet stemmen staat gelijk aan een mondelinge waarschuwing. Bij meermaals niet stemmen wordt een persoon vervangen of verwijderd uit het spel.
- De commissie werkt met "WvWarns". Deze zijn niet te vergelijken met warns die moderators geven. WvWarns worden gegeven wanneer een persoon zich misdraagt in het spel. O.m. door teveel niet te stemmen, wordt er een WvWarn gegeven.
- Na het verzamelen van teveel WvWarns wordt een persoon voor een onbepaalde tijd geweerd uit WvW-spellen.
- Bij ernstige overtredingen van de spelregels en slecht gedrag kan een persoon uitgesloten worden van mee te doen aan WvW, dit voor een vaste duur die bepaald wordt door host en commissie.
- De commissie verwacht van alle spelers een positief gedrag in de spellen en zodoende kijken we ook naar activiteit. Bij meermalige inactiviteit of als er mensen online komen om enkel te stemmen, kunnen er sancties gegeven worden.

Overige regels
- Het hangt van spel tot spel af of rolclaimen al dan niet in toegestaan. Rolclaimen is gelijk aan het al dan niet subtiel suggereren dat je een bepaalde rol hebt. Dit wordt voor het spel gecommuniceerd.
- Zogenaamde "Zienerclubjes" zijn verboden (een Ziener vertelt tegen anderen wat hun rol is, zij vertrouwen hem en zo ontstaat er een groep die makkelijk kan overleggen).
- Wanneer iemand tot leven wordt gewekt die zijn krachten, krachten die maar 1 keer kunnen worden gebruikt, al eens had gebruikt, mag deze persoon zijn krachten niet nog eens gebruiken. Wanneer iemand tot leven wordt gewekt die zijn krachten nog niet had gebruikt, mag hij ze wel gebruiken.
- Wanneer het gebeurd dat de Beul zijn krachten gebruikt op een persoon, zullen alle stemmen op het slachtoffer, en de stem van het slachtoffer van de beul, niet meer meetellen in de lynch. Immers kan een dode niet stemmen en een dode kan niet nogmaals worden gedood. Hier wordt niet aangerekend dat men niet gestemd zou hebben.
- Wanneer het gebeurd dat de persoon die de wolven willen lynchen, al eerder dood is gegaan die speldag, zal er die nacht geen lunch zijn.
- Wanneer een speciale kracht wordt gebruikt op een persoon die eerder kwam te overlijden, zal deze kracht worden behouden en kan deze kracht wanneer mogelijk op een andere persoon worden toegepast op een ander moment.
- Wanneer er per toeval twee krachten tegelijk op dezelfde persoon worden toegepast die niet samen toe te passen zijn, zal er willekeurig worden bepaald welke kracht wordt gebruikt en welke een tweede kans krijgt.
- Op jezelf stemmen voor de Burgemeesterstemronde is verboden.
- Sommige regels die niet zijn opgeschreven, bestaan wel. Logische dingen die duidelijk niet kunnen maar niet zijn opgeschreven mogen niet.
- Verschillende regels zijn superieur aan anderen. Dit zijn vaak logische zaken.
avatar
Mitch

Aantal berichten : 760
Registratiedatum : 23-02-11
Leeftijd : 25
Woonplaats : Zoetermeer

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum